Fransar.

Single-metoden

På Institut Harmoni arbetar vi med single-metoden dvs. att vi applicerar fransen en och en på dina egna fransar. Terapeuten isolerar en av dina egna fransar med en speciell pincett, samtidigt som man i andra handen hålleri ytterligare en pincett. Med den andra handen tas en förlängning upp, doppas i lim och appliceras på den riktiga fransen.

 

Så här gör vi

Behandlingen börjar med en konsultation där terapeuten och kunden tillsammans pratar igenom behandlingen för att kunna anpassa behandlingen efter just denne kundens önskemål.

Det finns en mängd olika typer av fransar med olika böj, tjocklek och längd. Vilka man vill ha behöver man inte veta innan man kommer på behandling utan det går man igenom tillsammans under konsultationen. Önskar man ett naturligt resultat kan man använda sig av tunnare och kortare fransar och vill man ha ett mer dramatiskt resultat kan man få det genom att applicera tjockare och längre fransar, inget öga är det andra likt och det finns något som passar alla.  Vi använder oss enbart av material från modellfransar.

Fransarna är tillverkade av syntetmatereal som är mycket hygieniskt och enkelt att hålla rent.

 

Hur länge håller förlängningen ?

Hur länge förlängningen håller beror på flera olika faktorer. Våra fransar växer i olika växtfaser och beroende på vart i cykeln fransen är när förlängningen appliceras avgör hur länge förlängningen sitter kvar. Det gör också att resultatet kan variera från gång till gång, ibland kan man behöva komma på återbesök efter 5 veckor och ibland efter 3. Vi brukar rekomendera att man bokar tid för återbesök efter 3-4 veckor. Andra faktorer som påverkar resultatet av förlängningen är hur man tar hand om den.

Det är viktigt att man är medveten om att våra fransar har en begränsad livslängd och att vi varje dag tappar 5-10 av vågra egna fransar, detta sker oftast utan att vi själva lägger märke till det, men när vi har förlängningen på lägger man lättre märke till att man tappat en frans då förlängningen ser mer markerad ut än ens egna fransar. Man skall alltså inte få panik om man tappar ett par fransar varje dag, det är helt naturligt.

Behandlingen tar ungefär 1,5 h vid första besöket, dvs. när man gör ett nytt set. När man sedan kommer på återbesök går det lite snabbare, då räknar man med att behandlingen tar ungefär 1h.