beach

Brasiliansk vaxning

Posted on 13/03/2014 · Posted in Uncategorized

Brasiliansk vaxning innebär att man med hjälp av vax avlägsnar i stort set allt könshår, hur mycket man vill lämna kvar får man såklart avgöra själv.

Håret bör vara ca. 7 mm för att resultatet av vaxningen skall bli lyckat, om du kan nypa tag i ett par hårstrån med  dina fingrar brukar det betyda att det går bra att genomföra en brasiliansk vaxning.

Vaxet värms upp i en behållare, sedan appliceras en ganska liten mängd vax med hjälp av en spatel på ett hudområde, som sedan får stelna i några sekunder. När vaxet stelnat rycks kakan sedan bort och håret följer med. Detta går naturligtvis väldigt snabbt .

När terapeuten sedan är klar och kunden känner sig nöjd går man igenom området med pincett ifall det finns några strån kvar.

På Institut Harmoni använder vi ett vax som är speciellt anpassat för att passa huden på det känsliga området vi arbetar med. Efter behandlingen appliceras en olja för att avlägsna vaxrester samt lugna huden.

Vi rekommenderar att du  undviker badhus, bastu-bad, träning, bodylotion, för varma duschar, tighta kläder och gärna använder luftiga bomullskläder 24 h efter din vaxning.

Ibland kan huden reagera och bli irriterad efter en vaxning, speciellt de första gångerna du vaxar dig och  det kan visa sig i form av rodnad och hårsäcksirritationer. Det är ingenting som är farligt och det brukar lägga sig efter några dygn.

Hos oss på Institut Harmoni kan du känna att du är i goda händer. Vi är medvetna om att det är behandling som är väldigt intim och tar hänsyn till det och behandlar alla våra kunder med stor respekt och omsorg.

Vi har flera års erfarenhet av brasiliansk vaxning och gör vårt yttersta för att du skall känna dig bekväm hos oss!

 

Varmt välkommen!